Shop Mobile More Submit  Join Login
×

Hungarikum devmeet memento

Journal Entry: Sun Nov 11, 2012, 11:07 AM
Egy újabb deviáns találkozón vagyunk túl. Nem tudnám megmondani hanyadikon de számtalanon voltam már, és a hangulat változatlan. Mit mondjak a törzsvendégek is, aminek nagyon örülök, de viszont szomorú vagyok hogy a sok tag közül csak az a pár ember kíváncsi a másikra, (kivéve azokat akik el akartak jönni de sajnos valami közbejött pl. meló)  hogy el tud szakadni otthonról. Hosszú órákat utazva eljusson a találkozóra hogy átölelhesse rég látott barátait. Hiába lehet köztünk egy ország, mondjuk hála az internetnek ez nem akadály, de attól még lélekben mind összetartunk és az egyik legjobb érzés a világon, az örömteli viszontlátás.

Einstein nek igaza volt. A franc essen az idő intervallumba, de az idő túlságosan is relatív.
Hihetetlen hogy végiggyalogoltunk a Margit szigeten, aztán elmentünk a Kálvin téren pizzázni, és már 4 óra volt. Mire kigyalogoltunk a Lánchídra már fél 5 és sajnos mennünk kellett. A fránya injekció szólt hogy 20 ig haza kell érnem beadni, mert ha 10 után érek már kicsit késő. El kellett búcsúznom, és indultunk a Keletihez.
Szép volt jó volt, és ha valaki megkérdezte volna tőlünk:
-Ti mind testvérek vagytok?
Valószínűleg ezt válaszoltuk volna:
-Nem csak egy deviáns család! :D:D:D

Mert azok vagyunk, és egy ilyen családi körből hazajönni, nehéz. Bevallom Szolnok után mikor a másik két Alföldi betyártól elbúcsúztam, önkéntelenül is pár könny lecsordult arcomon.

:iconyourname: YOURNAME
says...


 • Listening to: Best of James Bond
 • Reading: some travel magazines
 • Watching: Television mostly in the night
 • Playing: Ridge Racer Unbounded
 • Eating: pancakes
 • Drinking: tea
Nehéz szavakba önteni azt az érzést, amit ez az Erdélyi út élményei adtak.
Ötnapos kirándulás volt, ami körutazás révén próbált ebbe az öt rövid napba minél többet belezsúfolni.
Indultunk 11. én fél 7 kor egy kisebb 3 soros ülésekkel ellátott kisbusszal, mondom legalább könnyebb lesz vele parkolni és olyan helyekre is befér ahova a hatalmas túristabuszok nem férnek. Hát az első órákban észrevettem, hogy a hosszú lábaim nagyon nem szeretik a szűkös helyet, mert nem fértek el, így legalábbis én nagyon lábfájósan utaztam. Mindegy egy kis térdfájás nem ér annyit hogy ezekről az élményekről lemondjak. Méhkeréken átléptük a határ, féltem, hogy a jövőre lejáró személyim gondot okozhat e, de nem volt semmi baj, irány tovább. Első megállónk Nagyszalontán volt. Kávéztunk, meg mindenki elment mosdóba, mert még itt ingyen volt, és már mentünk is tovább. Idegenvezetőnk Vera, folyamatosan szóval tartotta a társaságot a mikrofonja segítségével, ami időnként persze bedöglött, de hallottuk amúgy is. Nagyváradnál is megálltuk, de csak egy rövid körülnézésre, és mentünk tovább, a Király hágóhoz. Ott volt egy negyed óra így előkaptam a masinát és fényképeztem végre. Ott volt velem a kis kompakt powershot a480 am is, amivel a busz ablakából fotóztam, de mikor leszálltunk akkor az EOS t vittem magammal :D

Kis fényképezőgépem megsínylette a rázkódást, elromlott, képeket készít, de mikor be akarom csukni az obit, hangosan recseg.
A királyhágó szép volt. Ott vettünk először kürtős kalácsot, amit meg is bántunk még jó, hogy nem mondtam, hogy többet nem veszek kürtős kalácsot, mert nagyon megbántam volna eme elhamarkodott kijelentést. Az ott vett kürtős, száraz és papírvékony volt.

De már mentünk is tovább, irány Kolozsvár, ott leszállva járkáltunk, megnézve a Mátyás szobrot, és elgyalogolva a Maros patakig (vagy Szamos??) Ahogy gyalogolunk át a piacsoron, engem megkap a román kábelezés, hogy milyen ocsmány munkát végeznek. Majd képen mutatom :D

Mendegélünk, és a vezetőnk meglát egy kolbászos stand ot, hogy húdejól néz ki. Kiderül, Gyulai kolbászt árulnak ott. Továbbmentünk, ott a park nál körülnéztünk, megnéztük a gyorsan folyó patakot, és már indultunk is vissza.
Utaztunk tovább, és a késő esti órákban megérkeztünk a szálláshelyünkre, Székelyszentlélekre, ami egy piciny falu egy medencében, szóval a hajnali órákban felkelés és hegyormokon beszűrődő napfény fotózásáról letehettem, de hogy minden nap olyan sok program volt, hogy reggel 8 tól este 7 ig egyik helyről mentünk a másikra, nem is volt volna rá erőm.  Amúgy, fényképezés. Lehet rossz szokásom, de mindent raw ba készítek még nyaralási fotókat is, hát emlék és az emlék se legyen már olyan, amit később megbánok, hogy másmilyen színekkel kellett volna fotózni, és amúgy is volt hely a laptopon bőven, így mikor megtelt a kártya, mert raw ból 90 fér a kártyára akkor a buszba a szűkös helyen, áttöltöttem laptopra, össze is gyűlt 8,1 gb nyi Fotó.

Megérkezvén Székelyszentlélekre máris találkoztunk a Székely vendégszeretet példájával, Vendéglátónk egy asszonyka és két leánya üzemelteti a panziót, és olyan mértékbe jóllaktattak minket, hogy már szinte bűn volt mind felzabálni: D Az első nap leves valami zöldséges gulyásleves volt, de finom volt, disznópörkölt, ami érdekes módon eltérve a hazaitól, nemcsak hogy finom volt, de nem is terhelte meg annyira a hasamat, és desszertnek sütemény.
Megemlíteném, hogy TMobilosok ha Erdélybe utaztok, akkor aktiváljátok azt hiszem *104# el a roamingot vagy nem tudtok hazatelefonálni, és talán egy két városban van nyilvános telefon.

Megkaptuk a vacsorát és irány a szálláshely,  Szép szobát kaptunk ahol nem volt kereszthuzat sajnos ezt forróságban érezni is lehetett begyűlt a meleg de nagyon. De volt internet amit a laptopom nem ismert fel de az ottani asztali gépen tudtam skypeolni netezni, míg a masina túlságosan fel nem forrósította a szobát. Nagy szegénység van arrafelé, de nem látszik, nincs elhanyagolva csak a cigánygettókba. Mindenki dolgozik látástól mikulásig, házak szépek kertek rendben, virágok minden ablakban, de otthon főleg csak asszonyok, öregek, gyerekek. Szinte minden székely férfi külhonban dolgozik mert otthon nincs munka, és 3 havonta járnak haza.

Második nap korán kellni dfél nyolckor reggeli, ami ugyanolyan bőséges mint a vacsora. Reggeli után irány Farkaslaka, ott megnéztük Tamási Áron sírját és a Trianon emlékművet, és észrevettem hogy az apartmanban hagytam az állványom pedig pont aznap kellett volna a legjobban, mérges is voltam magamra nagyon. Mentünk is tovább Bucsi tetőre, körülnéztünk és már mentünk is lefelé a szerpentinen a Gyilkos tóhoz, a sofőrünk, nagyon profi volt, szóval le a kalappal előtte.
Gyilkos tónál volt egy óra szóval lehetett fotózni, csináltam egy képet alap obival aztán felraktam a telét és állványnak használva egy cölöpöt készítettem képeket vele, visszanézve bevállt a cölöp állvány: D
Visszafelé irány Szováta, illetve Szovátafürdő ahol sok mesébe illő szállodaépület csak arra várt, hogy lefotózhassam őket. A Medve tóhoz a kapu zárva volt, pedig megérintettem volna azt a tömény sós vizet, de csak felülről tudtam fotózni.
Ezzel véget is ért az aznapi program meg este is lett irány vissza Székelyszentlélekre
Ott a vacsora áááh. Csülkös bab, Töltött fasírt, tekert süti. Vacsora után én éreztem magam töltött fasírtnak. :D
Lefekvés előtt volt még egy kis 'munka' a gyerek, akié a fenti gép kérte, hogy javítsam meg, mert lassú nagyon, letakarítottam a sok felesleges progit róla (sweetim és toolbarok meg egyebek) friss segédprogramokat telepítettem és tényleg érezhetően gyorsabb lett. Aztán alvás.

Harmadik nap ugyancsak bőőőséges reggeli és irány Székelyudvarhely. Megnéztük a városházát, kívülről belülről, aztán a főteret, az Orbánunk által felavatott szoborparkot, és vettünk a helyi Fornetti nél barackos sütit ebédre. Étterembe egyrészt nem volt kedvünk menni, másrészt ki tudja, mikorra hozzák ki a kaját, harmadrészt nem volt időnk.
Elhagyva Székelyudvarhelyet mentünk Székelykeresztúrra, útközbe megálltunk Petőfi Sándor sírjánál, ami szerintem méltatlanul aluldíszített volt és nehezen meglátható, aki nem tudja, hol kell megállni simán, elhúz mellette.
Székelykeresztúron megnéztük Petőfi szobrát, és néztünk templomokat.

Segesváron felgyalogoltunk a várba szűk sikátorokon át vezetett a lépcső és pokol meleg volt, még odafenn is. Megnéztünk ott két templomot, az óratoronyba senki nem ment fel, egyrészt mert drága volt a belépő másrészt szűk csigalépcső és kitudja milyen forróság lehet ott. Én találtam egy fotókiállítást, amit el is újságoltam a többieknek, de csak pár emberkét érdekelt, viszont izgalmas érdekes képek voltak ottan helyi fotóművészek alkotásai. Még találkoztunk egy Drakula jelmezes csákóval is, aki elég unott képet vágott, és nem is engedte magát fotózni.

Irány vissza, vacsora húú teljesen nem emlékszem, de azt hiszem káposztaleves volt meg persze 2. fogás és desszert is. Megfigyeltem, hogy itt fotózni embereket SOKKAL jobb, mint otthon. A magyarok többsége utálja, ha fotózzák őket, ITT? A székelyek örülnek, ha lefotózhatom őket, szóval van egypár jó portrém :D
Harmadik nap irány Homoródfürdő és a tudat, hogy utolsó itt töltött nap holnap irány haza, pedig még vagy 3 napot szerettem volna itt eltölteni, hacsak nem egy egész életet, itt mindenki köszön egymásnak még nekünk is idegeneknek, egy öreg bácsi minden nap megkérdezi merre jártunk jól éreztük e magunkat, én mindig elmeséltem.
Homoródfürdőn rövid körülnézés, irány Csíkszeredán megnéztük a Mikó várat, és beöltözve igazi katonaruhába állványra a gépet pózoltam. :D

Két esküvő fotózása is volt a vár előtt és még egy cigány jakuzzi egy kicsi szökőkútban játszott vagy hét kis cigány, gyerek.
Még megnéztünk egy Ortodox templomot, szép volt, de sötét és kegyetlenül nyomasztó.
Irány tovább Csíksomlyó ott megnéztük a Ferencesek csodaszép templom ját és a Csodatevő Szűz Mária szobrot. ott is volt egy esküvő mikor indultunk már ment is be a pár a templomba.
Továbbmentünk Gyimesbükkre a történelmi Magyarország vasútállomásához az Ezeréves határhoz. Ott a bakterházban tartott kiállításon meghallgattuk az öreg bácsi előadását rövid történetét a helynek. Kiérve fotóztam felmentem a 100 lépcsőn, de fentről a növényzet és a sok ember miatt csak kevés képet sikerült készítenem, lenn a vasút alatt folyó kis patakról készítettem hosszabb záridős képet az nd8 as szűrővel, és már irány vissza.

Este vacsorára leves, töltött káposzta és diós bejgli. Utolsó itt töltött vacsoránk volt.
Utána pakolás másnap irány hazafelé, elköszöntünk, készítettem egy csoportképet, és már csak Marosvásárhelyen álltunk meg megnézve a Kultúrpalotát, meg persze 200 km en ként kellett megállni a sofőr szabály értelmében.
Nagyon jó volt, nagyon húz vissza a szívem és a hasam is, HATALMAS ÉLMÉNY volt, szerintem én még fogok oda utazni. Kaptam email címet az egyik kislánytól, akinek elküldöm a portréját majd.
Éljen Erdély éljenek a SZÉKELYEK!
 • Listening to: Best of James Bond
 • Reading: some travel magazines
 • Watching: Television mostly in the night
 • Playing: Ridge Racer Unbounded
 • Eating: pancakes
 • Drinking: tea
Elég rég volt már mikor utoljára bejegyzést tettem a journalomba, most pótolom. Nyár van, minden szépségével és persze a tikkasztó meleggel. De nem baj, sok szép virág most nyár elején virágzik, és ez évben először fotózhattam tavasszal és nyár elején a tavaly júliusban vett EOS1100Dmel. Sok szép virág van, embereket nem szoktam fotózni, nincs vállalkozó alany. Viszont most először várom a pénteket mert felkértek party fotósnak a helyi discoba és izgulok.
Remélem addigra csak megjön a Speedlite 270exII vakum, mert már egy hete megrendeltem de készlethiány miatt nem tudnak küldeni. Na majd csak megjön, ha meg nem jön akkor marad a magasabb ISO és kicsit szemcsés kép.
 • Listening to: Best of James Bond
 • Reading: translated Prince of Persia Before The Sandstorm
 • Watching: Television mostly in the night
 • Playing: Ridge Racer Unbounded
 • Eating: pancakes
 • Drinking: tea
Igencsak elkéstem már ennek a journalnak a beírásásval mert már ELKÉSZÜLT!!! Ju20!!! :D :D :party: :party: :party:
Szóval Elkészült az XWidget 1.3 magyarosítása ezért
TESZTELŐKET VÁRNÉK
csak 5 lépés a tesztelés
1. Letöltöd az xwidget.com ról a progit
2. Elküldöm a Hungarian.txt t
3. Bemásolod a Program mappájának lang könyvtárjába
4. Indítod kiválasztod Choose Language
5. Nézegeted
Kaptam ma egy levelet az xwidgetsoft@gmail.com tól végre hogy ha elkészülök a magyarítással ők belerakják a TELEPÍTŐBE. Az de szuper lesz. Nem kell külön letöltögetni  magyar filet hanem alapból fenn lesz.
Ugyanis van 2 nyelvi file
default.txt na alap esetbe ezt kellett volna fordítani magyarra
DE ez ÜRES fájl (yeah right i had to translate the frigginChinese Simple(简体中文).txt to Hungarian) Szóval a másikat kezdtem magyarosítani aminek sorai ilyenek pl.:

Set current photo as wallpaper=将当前相册图片设为壁纸
Open setting window=打开设置窗口
PhotoAlbum Setting=相册设置
Open Email Webpage URL or Mail Client=打开邮箱网址或者邮件客户端
Open GMail Webpage or email client=打开GMail网址或者邮件客户端
More...=更多...
Delete widget=删除小工具
Select or Create folder for Widget...=为小工具选择或者创建目录
Please select or create folder for widget.=请点击"选择"为小工具创建储存文件夹
Widget folder path=存储小工具的文件夹路径
Items=项
Open disk setting window=打开硬盘分区设置窗口
Open a dialog to change disk name=打开对话框来选择硬盘分区

Eddig okés de mi van akkor ha az = jel után nem a definíció másik nyelvi megfelője van hanem utasítás?
Szívás pl.:
TrimmingModeList=无,按字符截取,按单词截取,按字符截取并以省略号结尾,按单词截取并以省略号结尾,保留首尾中间以省略号替代

Erre varrj gombot XD
Ekkor jön a google fordító és bocs de nem érdekel hogy ezeknél és hasonlóknál magyartalan
TrimmingModeList=Nem,karakterek szerinti,szó szerinti,utolsó karakter szerinti elipszisel a végén,elipszis a szó végén és a közép megtartása lezárva egy elipszisel

Ez az 1.3 as xwidget magyarosítása lesz amit nem tudom hova fogok feltenni mert ha még arra a levélre se fognak válaszolni a fejlesztők hogy Do you please make my xwidget program translation be avalible in your xwidget.com webpage?
Akkor marad deviantArt on

Attól még Tesztelőket KERESEK!!
Amint kész van.

Frissítem a journalt
de most
vissza a melóba
még 173 string vár magyarításra

Adios!
 • Listening to: 009 Sound Sytem
 • Reading: translating xwdiget
 • Watching: Television mostly in the night
 • Playing: DiRT 3
 • Eating: pancakes
 • Drinking: tea
Nem azért mintha nem szeretném az EOS om 55-80 as alapobjektívjét de már rég fájt a fogam egy messzilátó objektívre ami meg is fizethető.
ÉÉÉS végre megvan elhozta a 220 Volt futárja az új

SIGMA 70-300mm F4-5.6 DG Macro Objektívemet

Mit mondjak első szavam mikor kicsomagoltam:
Húvazz ez mekkora :O
www.sigmaphoto.com/shop/70-300…

Rácsavartam, mostmár kicsit nehezebb lett a masina, de ááááh prííímaaaa!!!
Jó messzire ellát, és mivel makró teleobjektív így nagyon messzire is el lehet vele látni (viszonylag) és nagyon közelre is (viszonylag)

Amint tudok töltök fel pár próba képet. :D
 • Listening to: Kill Bill OST
 • Reading: user manuals
 • Watching: Star Wars SAGA
 • Playing: Team Fortres 2 now it's free!!!!
 • Eating: cookies
 • Drinking: tea
Beleszerettem a RAW ban való fényképezésbe hogy fotózok utánna Camera Raw al finomhangolom a fehéregyensúlyt stb utánna rásegítek Photoshop al, főleg ha van zaj akkor eltávolítással, és élesítéssel Életlen masz használatával.
Azon túl a HDR képek készítését is nagyban megkönnyíti mert kimentem tiff be és utánna vagy Photomatrix al vagy HDR efex el kedvem szerint Dinamikázom.

De most jön a nagy DE színtartományokkal elég bajba vagyok. ugyanis ha PS el kimentek egy az ablakba jól néző képet jpg be az utánna máshogy néz ki, sőt esetenként mintha semmi színmódosítás nem történt volna a képpel. Így trükközni kell, eddig arra jutottam ha kiveszem a pipát jpg készítéskor hogy az adobe rgb t használja checkbox ból akkor egyes képeknél el lehet érni hogy ugyanúgy nézzen ki, de vannak képek amik más módszert igényelnek, és most jön a másik módszerem amiért lehet meg fognak kövezni XD

átalakítom 24 bites bmp be és utánna azt a bmpt alakítom irfanviewben jpg be, és szuper ugyanúgy néz ki.
lehet elég favágó módszer ez a 2 de erre jutottam.

Ha valakinek van tanácsa, örömmel fogadom.
 • Reading: comments and devs
Beteg lett a EOS om :'( 3 napja olyan furcsa szürke pontokat vettem észre a képeken, és elég sok van olyan 5-7. Pedig nem is vettem le az obit, és nem tudom letakarítani, próbáltam már körtepumpával is, de egyszerűen nem tudom. Meglehet fel kell utaznom Pestre a márkaszervízbe, de az elég hosszú út lenne, és mintha az Obi végén is a lencsénél is lenne por.
 • Reading: comments and devs
Jáááááááááá. Végre megvan, illetve már 3 napja, megtörtént a hatalmas váltás, váltás kompakt Canon Powershot A480 ról
Canon Eos 1100D re, hát új dimenziók nyíltak meg előttem annyi biztos, de még elég kezdő vagyok ehhez a masinához, de belejövök. :D
 • Listening to: music
 • Reading: comments and devs
 • Watching: series in tv
 • Playing: games
 • Eating: salad
 • Drinking: soft drinks
1. nap
Hát igenen eljött a várva várt hétvége, eljött egy újabb találkozó, amihez jóval messzebb kellett utazni mint Szolnok, de így visszagondolva jó volt, príma volt, kevés volt, és HATALMAS élmény volt.
De ne szaladjunk, előre kezdjük az elején, nekem 7:34 kor indult a vonatom, péntek reggel felszerelve állvánnyal, géppel, notival, aksikkal, kajával, ruhával, messzelátóval. Szóval egy tömött hátizsákkal és egy kézivel indultam a nagy útnak.
Mivel egy vasútvonalon vagyok :iconberti18:vel, ezért vele találkoztam először pontosan 8:05 kor mikor megállt a vonat Kétpón. Nem vett észre, de mikor integettem meglátott. Szerencsére sikerült egy üres kabint kifognunk, így zavartalanul utazhattunk Szolnokig.  Szolnokon ért minket a kellemetlen meglepetés, miszerint a buckalakók újabb nem áldásos tevékenysége miatt, konkrétan kábellopás miatt olyan 35 perccel később indult el a vonat a menetrendszeri 9:15 helyett. Pár fiatal egy másik csoportból el is indultak enni-inni, de ráfáztak, mert nem késett 50 percet, mint ahogy mondta a hangosbemondó, hogy 50 percet is késhet, így annak a csoportnak a fele lemaradt, akik meg fenn voltak, mint a mérgezett egerek rohangáltak, hogy mi legyen. Szerencséjükre, az első megállónál utolérték a vonatot, taxira tippelek, és újra együtt lehetett a nagy csapat, aminek mi is örültünk, mert együtt örültünk velük. a lényeg a lényeg hogy nem volt unalmas az odafelé út.
Odaérkezve Balatonalmádi-Káptalanfüredre már vártak minket:
:iconketike: :iconseth890603: :iconbeccsi: :iconbuffyka: :iconmorpheus880223: és :iconkzs84:
Az első meglepetés :iconseth890603: beígért csele volt, miszerint gyorsan megbilincselte :iconberti18:t és egy nagy nyasgem táblával kellett pózolnia. Már itt éreztem, hogy hú hova jöttem. :D
Odaérkezve a szállásra várt minket :iconojika: a táborvezető, és idegenvezetőnk is volt, azon kívül príma történetei és súlyos szóviccei vannak.  :D
Indultunk a szállásunk felé borús időben, mert az időjárás sajnos kibabrált velünk pénteken egész délután esett, így kútba estek az aznapi programjaink.  Viszont, volt wifi, de csak kinn, bevéve a szobába már elveszett a jel, így elővéve a notit, tudtam netezni.  Lecuccoltunk, elhelyezkedtünk, én és :iconberti18: kaptuk a szélső két ágyat, ami összetolt két ágy volt, szóval előre féltem az éjszakától, nem akartam más álmát megzavarni, én ugyanis már vagy 20 éve egyedül alszom mióta a felső szoba csak az enyém.  Viszont aznap az alvással hát nem volt gond, főleg azért mert az áldomás ivászat miatt eléggé kába lett a csapat férfitagjának egy jórésze, nem beszélve arról a malőrről ami :iconmorpheus880223: al történt, de arról jobb említést se tenni.
Áldomást ittunk, én csak keveset főleg a gyógyszerek miatt meg nem akartam berúgni. és vizipipáztunk, amitől először féltem, mivel én sose dohányoztam, de ahogy a srácok mesélték s víz teljesen kiszűri a káros anyagokat, így teljesen egészséges, és kellemesen ellazultam tőle. Jó volt. az éjszaka volt még hát mit mondjak említésre méltó, :iconberti18:, :iconseth890603:, :iconmorpheus880223:, kellemesen illuminált állapotba került az elfogyasztott ágyas pálinka, sangria, sör, és pezsgő után, ebben a sorrendben, szóval mi aztán tudunk áldomást inni. :D
Szerencsére azért estefelé kezdett kiderülni szóval le tudtunk menni a partra, és látni a borús Balatont, visszaérve láttuk, hogy pár gyerkőc valami fura kétkerekű gördeszkán játszik, aminek utánanéztem, ripstick a neve. :iconberti18: ki is próbálta, tetszett neki, és mondjuk ment is neki, addig, míg ránk nem szóltak, hogy elrontjuk a gyerekek játékát.
Éjszaka nem is volt nekik, mert mászkáltak éjjel járták a várost, és fotóztak, mondjuk én dög fáradt voltam, szóval inkább húztam a lóbőrt, jó mélyen alszom szóval nem ébresztett fel a vakuháború, sem amit lehet jó lett volna látni.
2. nap
Korán reggel olyan hajnali 4 kor felkeltünk napfelkeltét fotózni, amiért igencsak megérte korán kelni, és jól jött az állványom. Megemlítem, hogy csak akkor használtam az állványomat, amúgy a zsákjában pihent. Mindegy azért nem hoztam el hiába.
Csodálatos volt a napfelkelte, de kicsit váratott magára, de megérte várni, csináltunk számtalan felvételt utána irány vissza és durmoltunk a reggeliig.
Reggeli után indultunk almádiba hogy felgyalogoljunk egy kilátóhoz, bemelegítésképpen a délutáni nagyobb túrához. mit mondjak szép város Balatonalmádi, szép virágos, mediterrán hangulatú, kellemes városka. útközben megálltunk bevásárolni egy kínaiban, mivel fehér póló kellett az esti nyomtatáshoz.  Gyalogoltunk felfelé közbe megláttunk egy mozdonyt egy átjáró felett és azt fotóztuk. mentünk tovább, felfelé csak felfelé. mint alföldi ember én és :iconberti18: jól esett, hogy végre hegymenetbe mehettünk, mondjuk fárasztó de, jó érzés.
Felérve elővettem a távcsövemet, kukkeroltam, de elég erős a távcsövem kromatikus abberációja, szóval nem valami szép képet ad. Próbálkoztam hogy a kamerát odafogom a távcsőhöz ,így alkotva egy teleobjektívet de az eredmény nem volt valami meggyőző. Inkább életlen, volt. Panorámáztam majd otthon összefűzögetem, és indultunk, visszafelé.  De nem a buszmegállóhoz, hanem ki a mólóra. ott panorámáztunk, kacsát, hattyút fotóztunk, és kijött egy pár szépen kiöltözve esküvői ruhában, egy fotós csajjal, aki esküvői képeiket készítette, mi meg őket lestük fotóztuk. De idő volt visszafelé indulni várt az ebéd, ami most különösen finom volt, sült csirke volt meggyleves el, a tegnapi lencselevessel ellentétben. :iconberti18:vel megkerestük a szakácsnőt és köszönetet mondtunk a príma ebédért. Pihentünk egy picit, illetve egy olyan órácskát, és indultunk a hosszabb túrára. Fel a másik kilátóhoz, amihez az ösvény egy erdőn vezetett át. Az út felénél beborult az ég és úgy hallottuk megjegyezték, hogy Veszprémben már szakad. Akkor gyorsan megszavaztuk, hogy visszaforduljunk vagy menjünk tovább, de ha már idáig eljutottunk nincs visszaút, és nem is lett volna érdemes, mert csak olyan 15 percig esett, és amint felértünk a Szabadság Kilátóhoz, már el is állt és ragyogott a napsugár.  a kilátót egy nagy fekete kutyus Lucifer őrizte futóláncon, egy nagy játékos kutya, kedvenc szórakozása a fadarabja vagy kődarabjának odébb hajigálása vagy futás ha valaki elhajította. Szép nagy a kilátó, egyszerre csak 10 ember mehet fel, szóval kicsit szűkös de azért elkészítettem fent 2 panorámát  is ha már a másik kilátónál is készítettem. Elvoltunk ott egy ideig csoportfotóztunk, aztán irány vissza. Visszafelé, engem és :iconbuffyka: megragadott a vízcseppektől csillogó levélzet látványa szóval kicsit lemaradtunk, de még időben tudtunk csatlakozni a csapathoz hogy nehogy rossz irányba forduljunk le egy kereszteződésnél. Visszaérve megvacsoráztunk, és :iconojika: elővette a festéket meg a szitát , és hozzákezdett a hivatalos :iconhungarikum: DEVCAMP póló gyártásához. gyorsan ment mondjuk az enyém egy kicsit macerásabb volt a varrások miatt, de szép lett mondjuk illik is a sötétkék sávhoz az oldalán a sötétkék írás. Video is készült a nyomtatásról, majd ha :iconberti18: kész lesz, vele láthatjuk. Amint megvoltak a pólók összehajtogattuk őket és beraktuk a szekrényünkbe, hogy majd holnap kivasalhassuk, nagyon szép lett, de szerintem én nem fogom engedni, kimosni akár bírja akár nem a festék, mert kitépném a hajam, ha eltűnne.
Este, lementünk a partra, és vissza, mert már a csapat nagy része már dög fáradt volt. Kivéve talán :iconberti18:t aki mondta éjjel, hogy menjünk le almádiba, mert ott valami nagy banzáj lehet. mi nem mentünk ő lement.

3.nap
Másnap beszámolt a Balatonalmádi Fesztiváli élményeiről, amit lehet kár volt nekünk kihagyni, na mindegy. Ez volt az utolsó napja a devmeetünk nek. először a tegnap készített pólókat, amik összehajtva ott pihentek a szekrénybe ki kellett vasalni hogy benne is maradjon a minta.
A kivasalás valamivel gyorsabban megvolt mint a szitanyomás, jó hogy hisz egyszerűbb volt. Amint kész lettek a pólók mindenki felvette a sajátját és beálltunk egy csoportképhez. Azután irány a Köcsi tó ahol már volt egy család akik labdáztak és frizbiztek, és egy kislány aki pici békákat keresgélt és amit talált azt megmutatta, mi meg lefotóztuk. A tónál még készítettem egy panorámát, az utolsót, utána felmásztunk egy sziklára ahol megint csak csoport kép készült, utána irány visszafelé mert ideje volt pakolni mivel 12:27 kor indult vissza a vonat.
Visszaértünk összepakoltunk gyorsan, viszont az ebédre nem maradt idő, még jó hogy kiürült a műanyag ételtárolóm amibe anyu a süteményt pakolta így beleraktam az ebédemet, fel a cuccot a vállamra, elbúcsúztunk :iconojika:tól és a vendéglátónktól, és siettünk az állomásra. Nemsokára itt volt a vonatunk, amivel utaztunk, elbúcsúztunk :iconseth890603: től és :iconmorpheus880223:tól, és :iconketike: től, és én :iconbuffyka: és :iconbeccsi: meg :iconberti18: felszálltunk a vonatra, amivel Balatonalmádiig utaztunk ott elbúcsúztunk a két lánytól, mert ők Székesfehérvárig mentek,szóval, nekik jó volt ez a vonat. De nekünk várni kellett egy olyan 45 percet, míg jött a vonatunk, ami ment Szolnokra egyenesen. Várakozás közbe elkészítettem a búcsúképemet Almáditól meg a devcamptől, és fájó szívvel indultunk haza. 10 percet késett a vonatunk így kicsit féltem, hogy nem érjük el a szolnoki csatlakozást, de behozta így simán elértük. Mezőtúron leszállt :iconberti18: mivel ez a vonat nem állt meg sajnos Kétpón, és elbúcsúztam barátomtól, akinek ezt a csodás 3 napot köszönhettem.
Összefoglalva hogy megérte e elmenni, utazni, és a költsége ennek a találkozónak a válasz:
Ez nem kérdés! Ha lehet olyat mondani, még soha nem éreztem olyan jól magam olyanokkal, akiket akkor láttam először életemben, mint a devcamp alatt. Prímán éreztem magam, kiélveztem minden percét, egy olyan buliban vehettem részt, amit kihagyni hatalmas hiba lett volna. Oly sok jófej, vidám, profi, kedves, barátságos deviant al ismerkedhettem meg, hogy alig várom a következő alkalmat hogy összefuthassak velük, habár a távolság hatalmas, de az internetnek hála tudunk kommunikálni. Elméletileg legközelebb 2 hét múlva Kunmadarason jön össze a csoport, ha csak egy része is, de már alig várom.
 • Listening to: music
 • Reading: comments and devs
 • Watching: series in tv
 • Playing: games
 • Eating: salad
 • Drinking: soft drinks
OMG i cant belive it after almost one year the dusted design came to life!
I had almost forgot that i did that work, it got lost away in my harddrive and one day bingo! i found it! I told my friend awking that i found it, and he said why didn't i bring it on the web? because i cant code php and css, i just design then crop. He then generously offered that he will do it. And now we could say it's finished! Still we have a little testing to do but here's the link go check it out!

my.awking.hu/sztewe


Atyám, el se tudom hinni hogy egy évnyi porosodás után a designom életre kélt! Majdnem megfeledkeztem arról hogy valaha elkészítettem, eltünt a winyómon, és egy nap bingó!
Ráleltem! Elmeséltem barátomnak awkingnek hogy megvan, mondta hogy miért nem rakom ki a webre. Mert nem tudok php t css t kódolni, csak design és vágás. Aztán nagylelküen felajánlotta hogy megtesz. És mostmár mondhatjuk, Kész van! Habár van még egy kis tesztelés hátra de itt a link, less csak rá!

my.awking.hu/sztewe
 • Listening to: music
 • Reading: comments and devs
 • Watching: series in tv
 • Playing: games
 • Eating: dinner
 • Drinking: fruit te
yes it's over, it was pretty fast, too fast if you ask me. On this day the cold autumn payed us a visit. the temperature dropped t 23° and it will rain in this week.
It was a quite nice summer, it was hot, some days hot as hell, but it was fun.
many things happened, like i got a new bike, now hiking is more fun.
i hope the Indian summer won't be all rainy, i just love the early autumn colors.
 • Listening to: music
 • Reading: comments and devs
 • Watching: series in tv
 • Playing: games
 • Eating: dinner
 • Drinking: cold soft drinks
Heatwave strikes again, this is summer but the worst thing is, at night i couldn't get enough sleep, but i am not complaining, i like the summer, because i am a sun lover i love the sunshine the vibrant colors
and of course the way girls clothes in this season :D
Too bad because the much raining in the spring and in the early summer there atre aren't enough fruits and the fruit prices raised up.

But no worry, feel the sunshine, bare the heat :D
 • Listening to: music
 • Reading: comments and devs
 • Watching: series in tv
 • Playing: games
 • Eating: dinner
 • Drinking: cold soft drinks
I can't belive it! the frigging rain is over and now can the sun finally shine and make the  gray clouds go away. Yaaay now starts the real summer. All right! Just no heat wave plewase :D
 • Listening to: music
 • Reading: comments and devs
 • Watching: series in tv
 • Playing: games
 • Eating: dinner
 • Drinking: soft drinks
It was the wettest may in history. holy molly. floods everywhere and it still raining. a few days of sunshine and then more weeks of rain. it's cold out there. it feels like not juni but october. Why can't the rain give it a rest? i can only think that if here rains so much then somewhere is a great drought. if i had the power i surely teleport all this rainclouds to Nigeria. The people there would appretiate it.

I feel so depressed. My mother angers herself that everything in her garden especially the strawberry and the peas are rotting because the endless rain.

Now who is complaining about global warming? it's cold and rainy out there!
But the weather men cheer me up a little. He said that the next week will be warmer and dryer
Will see, will see.

So stop the raining pleeease.
 • Listening to: rain drops
 • Reading: comments and devs
 • Watching: series in tv
 • Playing: games
 • Eating: dinner
 • Drinking: soft drinks
Yaaay! Finally after so many rainy days the warm days come and it will be very hot soon, but now the weather is perfect except when the wind blows very strongly but no worry, except this is gardening time and many jobs are waiting for me in the garden. But thoose colorful flowers cheer me up.
 • Listening to: trance music
 • Reading: comments and devs
 • Watching: series in tv
 • Playing: games
 • Eating: dinner
 • Drinking: soft drinks
Finally the cold winter is over. But spring comes with cold winds. But the best part is that the sun is shining no more gray rainy weather at least for a week. But with spring comes the garden work. like pruning and vegetable seeding and diggig and other work work work. But gardening has it's reward like home grew vegetables and fruits.

I should replenish my vitamin resources, i am getting sleepy during the day.
I am wating now the landscape turning to green again, 'cos it's still no leaves on the tree branches yet. i am patient.

Have a wonderful colorful spring everybody!
 • Listening to: trance music
 • Reading: comments and devs
 • Watching: series in tv
 • Playing: games
 • Eating: dinner
 • Drinking: mulled wine or soft drinks
Am i the only one who think that Einstein was right when he said time is relative?
Why have i the feeling that 3 months of cold winter are as almost long as a year?
I am desperatly waiting for spring. Okay i know that winter has a beutiful side, like the clean whiteness, but the coldness aren't one. I haven't put out my leg from our house for 3 days, only to bring in some coal and wood. Winter time cost more then the other seasons.
But it's almost Februar! I should look on the bright side (if i can find it in a darkness :D) Come on Spring!
 • Listening to: trance music
 • Reading: comments and devs
 • Watching: StarGate
 • Playing: games
 • Eating: dinner
 • Drinking: mulled wine or soft drinks
Happy Fun-Filled New Year everyone! 2010 is the year of the Tiger!
:bulletgreen::party::bulletred::bulletblue::party::bulletred::bulletblue::party::bulletgreen::party::bulletred::bulletblue::party::bulletred::bulletblue::party::bulletgreen::party::bulletred::bulletblue::party::bulletred::bulletblue::party:
:bulletgreen::party::bulletred::bulletblue::party::bulletred::bulletblue::party:
:bulletgreen::party::bulletred::bulletblue::party::bulletred::bulletblue::party::bulletgreen::party::bulletred::bulletblue::party::bulletred::bulletblue::party:
:bulletgreen::party::bulletred::bulletblue::party::bulletred::bulletblue::party:
:bulletgreen::party::bulletred::bulletblue::party::bulletred::bulletblue::party::bulletgreen::party::bulletred::bulletblue::party::bulletred::bulletblue::party:
:bulletgreen::party::bulletred::bulletblue::party::bulletred::bulletblue::party:
:bulletgreen::party::bulletred::bulletblue::party::bulletred::bulletblue::party:
 • Listening to: Radio
 • Reading: comments
 • Watching: StarGate
 • Playing: games
 • Eating: festive dinner
 • Drinking: hot choclate
Boldog Karácsonyt!

Seasons Greetings! Merry Christmas!:holly::xmas::holly::xmas::holly::xmas::holly::xmas::holly::xmas:
:bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple::bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple::bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple::bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple::bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple::bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple::bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple::bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple::bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple::bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple::bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple::bulletgreen::bulletred::bulletblue::bulletpurple:
:holly::xmas::holly::xmas::holly::xmas::santa::rudolph::holly::xmas::holly::xmas::holly::xmas::holly:
 • Listening to: Radio
 • Reading: comments
 • Watching: TV
 • Playing: games
 • Eating: festive dinner
 • Drinking: hot choclate
Végre kikerült a világhálóra az a design amit nevezhetnék az eddigi legjobbnak.
Az AWorks stúdió honlapja:

www.awking.tvn.hu/aworks/

Még nincs kész teljesen de érdemes megnézni
 • Listening to: Radio
 • Reading: comments
 • Watching: TV
 • Playing: games